Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μ(ατ)Μ(ετανάστες)

Hημερολόγιο tzatzikinews,

   Κοιτάζω την ανατολή και ο ήλιος ακόμη να βγει. Οι σκέψεις μου είναι αμέτρητες και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτές. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε το γεγονός ότι βαριόμαστε. Μάλλον είμαι τρελός και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, πιθανών θα συμφωνήσουν.
   Την προηγούμενη βδομάδα έτυχε να μιλήσω με έναν άνθρωπο βιοπαλαιστή της ομάδας των Ματ.Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί με έκανε να αισθανθώ πως είναι να είσαι στη θέση του.Ο άνθρωπος αυτός έπαιρνε 1.100 ευρώ μισθό και δουλειά του όπως μου είπε είναι να αποκαθιστά την τάξη. Τα παιδιά αυτά δουλεύουν πολλές ώρες και πολλές φορές δεν αμείβονται καν τις υπερωρίες. Εντάξει, δε λέω, να σπάνε στο ξύλο όσο μπορούνε τους ανθρώπους, αλλά έχουν νομίζετε όρεξη; Που την έχουν, δε λέω, αλλά πόση να έχουν ποια; Να σπάνε αλλά να πληρώνονται. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Αν καθίσουμε και βάλουμε κάτω τα νούμερα θα καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ρίχνουν γύρω στα 100 χτυπήματα κατά μέσω όρο στη διαδήλωση και κάθε μήνα γίνονται τουλάχιστον 4 με 5 διαδηλώσεις. Δηλαδή 2 ευρώ περίπου το χτύπημα; Είμαστε σοβαροί; Για να σπάσουν ένα γόνατο, πληρώνονται μόνο 20 ευρώ(10 χτυπήματα επί 2). Τι είναι ψιλικαντζίδες; Έχετε βρει άνθρωπο που σπάει γόνατο μόνο με ένα εικοσάρικο; Έλεος. Για αυτό να χτυπάνε, δεν λέω αλλά να τους πληρώνουμε εμείς οι έλληνες πολίτες. Άλλες φορές, σε ήρεμες πορείες, είναι τόσο εργασιομανείς που στέλνουν δικούς τους ανθρώπους μέσα στη διαδήλωση για να κάνουν φασαρίες και έτσι μπορούν να δέρνουν ελεύθερα. Για να μην πούμε για τους τόνους χημικών που κουβαλάνε και επιβαρύνουν την μέση τους και τα γλομπ και τα κράνη και τις μάσκες και τις επιγονατίδες και ένα σωρό πράματα. Και μερικές φορές μένουν άγρυπνοι οι καημένοι και δέρνουν χωρίς διάλειμμα, ούτε για κατούρημα δεν προλαβαίνουν να πάνε, ούτε καν για να φάνε ένα ντόνατς. Για αυτό σας λέω να βαράνε αλλά να πληρώνονται. Κι επειδή λεφτά δεν έχουμε να τους πληρώσουμε, καθίστε καλύτερα όλοι σπίτι, δείτε τα ant-1 σαςτα mega σας, διαβάστε λίγο tzatzikinews, χαζέψτε στο facebook κανά 5ωρο και αφήστε τις πορείες,τις διαδηλώσεις και τις εκφράσεις αγανάκτησης γιατί έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Αφού, έτσι κι αλλιώς δεν καταφέρνετε τίποτα, να τις φάτε θέλετε ή να βρεθείτε λιπόθυμοι από τα χη
μικά. Εμ, βέβαια τώρα μου έχετε μάθει όλοι τις πορείες και το παίζετε επαναστάτες, Αν υπήρχε η ομάδα των ματ και τα ωραία χημικά τους όμως την δεκαετία του 80, ούτε η χούντα θα έπεφτε, ούτε τίποτα και θα καθόμασταν όλοι ωραία και καλά στα σπίτια μας.
  Ας αφήσουμε ,όμως, τα προβλήματα των ''αδελφών μας''(άπειρα εισαγωγικά εδώ) αστυνομικών, καθώς θα ήθελα να θίξω μια κατάσταση που μου θύμισε ένα club που επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες. Το club αυτόμου το πρότεινε ένα κομματόσκυλο απ' τη σχολή μου, που έπαιρνε προμήθεια από αυτό. Γενικά, η κατάσταση μου θύμισε το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Το club έμοιαζε στο μυαλό μου με την Ελλάδα, η οροφή ήταν έτοιμη να πέσει και υπήρχε βρώμα σε όλουςτους τοίχους και στα πατώματα. Το κομματόσκυλο μου θύμισε τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να φέρουν τους μετανάστες στη χώρα και κερδοσκοπούν εις βάρος τους, αυτοί βγάζουν και τα περισσότερα χρήματα και φέρνουν στο club όποιον κακομοίρη ελπίζει να περάσει καλά. Ο πορτιέρης μου θύμισε τα άτομα που αναλαμβάνουν να τους μεταφέρουν παράνομα στην χώρα, κακός τύπος μεν, αλλά ούτε πολλά λεφτά βγάζει και ρισκάρει τη ζωή του και την ελευθερία του για αυτό που κάνει. Μες στο club βλέπω 2 όμορφες κοπέλες να στέκονται, στην είσοδο, αυτές συμβολίζουν τις ευκαιρίες στη ζωή των μεταναστών, λίγες, και δύσκολες να τις κατακτήσεις.Οι barman είναι οι ακροδεξιοί φασίστες και γενικά τα εμπόδια που βρίσκουνστη ζωή τους οι μετανάστες. Αυτοί σερβίρουν ποτά μπόμπες και κάνουν τους πελάτες του μαγαζιού να ξερνοβολάνε σε όλο το μαγαζί. Εν τω μεταξύ στο club παίζει δυνατά άθλια μουσική που τρυπάει τα αυτιά και έχει τόσο συνωστισμό στην είσοδο που δεν γίνεται να βγεις έξω από αυτό. Οι καθαρίστριες του club είναι οι Έλληνες πολίτες που δεν φταίνε για την εμφάνιση του προβλήματος, προσπαθούν να καθαρίσουν τους εμετούς και αγανακτούν με τους πάντες. Ο ιδιοκτήτης συμβολίζει τους πολιτικούς που δεν τους νοιάζει τίποτα και αδιαφορούν για την εύρεση μιας λύσης. Η λύση, όμως, χρειάζεται θυσίες από όλους και τελικά οι πάντες βολεύονται με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί.
   Αυτά σκέφτεσαι όταν δεν έχεις με τι να ασχοληθείς. Όποιος θέλει το όνομα του club για να μην πάει, δυστυχώς δεν μπορώ να το πω δημοσίως καθώς μάλλον θα το κλείσουν το tzatziki. Αν με βρείτε στο δρόμο, όμως, ρωτείστε ελεύθερα και θα σας αποκαλύψω το όνομά του. Εδώ σκέφτεστε πως θα σε αναγνωρίσουμε; Η απάντηση είναι ''Δεν ξέρω''.

Κονίλο
                                                     Γράφτηκε στο tzatzikinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου