Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Επιστροφή

   Ο Αυτοκράτορας επέστρεψε και είναι σίγουρο πως δεν είναι για καλό. Λοιπόν όπως κάθε φίλαθλος που αγαπάει το μπάσκετ, είτε είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκού, παρακολούθησε το σημερινό παιχνίδι μεταξύ των δυο αιωνίων. Έτσι έκανα και εγώ και μπορώ να πω καλύτερα να μην το είχα παρακολουθήσει. Τώρα όσο αφορά το παιχνίδι ήταν ένα πολύ σκληρό αλλά και ταυτόχρονα χωρίς καθόλου θέαμα, το οποίο μαρτυρά και το τελικό σκορ 81-79. Τα υπόλοιπα 3 δεκάλεπτα τελείωσαν με το σκορ 20-19, 38-41, 67-59. Για τον Παναθηναικό για ακόμη μια φορά κορυφαίος με 23 πόντους ήταν ο αρχηγός του Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ για τον Πρωταθλητή Ευρώπης κορυφαίος ήταν ο Χαινς με 18 πόντους και ο μοιραίος ο Βασίλης Σπανούλης που αστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο. Έχω να τονίσω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικούς στο ΟΑΚΑ και έτσι ξεκίνησε και το παιχνίδι με αυτή την αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως του την χάλασε ο Ολυμπιακός που βρισκόταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Έτσι στο 3ο δεκάλεπτο αντέδρασε και πέρασε με μεγάλη διαφορά στο σκορ.
   Αισίως φτάσαμε στο 4ο και πιο άθλιο διαιτητικά δεκάλεπτο. Εκεί οι γκρίζοι λύκοι, όπως αλλιώς λένε τους διαιτητές, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο τόσο κατά του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού. Φτάνουμε λοιπόν στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του αγώνα που γίνεται φάουλ του Πρίντεζη στον Γιασικεβίτσιους και ο Ολυμπιακός δεν έχει συμπληρώσει τα 5 ομαδικά φάουλ, οπότε ο Παναθηναϊκός θα επαναφέρει από το κέντρο του γηπέδου μετά το ταιμαουτ του Ιβκοβιτς. Με την επαναφορά της μπάλας γίνονται πολλά απανωτά λάθη από τους παίχτες των δυο ομάδων και κάποια στιγμή γίνεται το πιο καθοριστικό, το οποίο έκρινε για ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα του αγώνα. Και όπως όλοι ξέρουμε αυτό το λάθος έγινε ΠΑΛΙ από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν είδαν ότι ο Διαμαντίδης πατούσε την τελική γραμμή του γηπέδου, όπως το αποδεικνύει και οι παρακάτω φωτογραφίες με τα συμπεράσματα δικά σας:

Κάπως έτσι τελείωσε και ο δεύτερος τελικός της Α1 και η αγωνία των φιλάθλων συνεχίζεται την Κυριακή 7 το απόγευμα στο γήπεδο ΣΕΦ, με το σκορ των δυο αιωνίων να είναι τώρα πια 1-1.
   Αυτά από εμένα για σήμερα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας μετά τον επόμενο τελικό, ο οποίος να ελπίσουμε να έχει περισσότερο θέαμα και λιγότερα λάθη για να μην ασχολούμαστε συνέχεια με τους διαιτητές.