Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Merkel We Are Coming!




  I am BACK!!! Λοιπόν επέστρεψα και με τι άλλο με Euro. Όλοι οι Έλληνες λόγω της κακής οικονομικής αλλά και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα προσπαθούμε να ξεφύγουμε με το ποδόσφαιρο και ευτυχώς αυτή την ευκαιρία μας την έδωσαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.
   Όπως είχα ξαναπεί πήγαμε στο Euro σαν την ομάδα αουτσαιντερ που δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουμε στις 8 καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Κι όμως το καταφέραμε, μπορώ να πω καθόλου εύκολα. Μετά τον πρώτο αγώνα με την Πολωνία και την ισοπαλία μας πιστέψαμε ότι μπορούμε, αλλά ήρθε η ήττα από την Τσεχία και μετά άρχισαν τα "κλασσικά" εδώ στην Ελλάδα. Όλοι πέσαμε πάνω τους και άρχισε η κακόβουλη κριτική. Αλλά σαν Ελληνάρες που είμαστε μετά την πανάξια νίκη μας κόντρα στην Ρωσία, που σήμαινε και την πρόκρισή μας, πιστέψαμε σε αυτούς και περιμένουμε ακόμα ένα άθλο όπως το 2004.
   Τώρα, όμως, πραγματικά ξεκινάνε τα δύσκολα. Στους 8 καλύτερους θα συναντήσουμε την Γερμανία, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, και το παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή στις 21.45 ώρα Ελλάδος. Όσο αφορά το παιχνίδι η Εθνική μας δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα της σε σύγκριση με αυτή με τη Ρωσία, η μόνη αλλαγή θα είναι στη θέση του Καραγκούνη λογικά θα είναι ο Μάκος. Ακόμη η ΕΠΟ έχει ζητήσει από την UEFA η Ελλάδα να παίξει με ένα μαύρο περιβραχιόνιο και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του μεγάλου Αλκέτα Παναγούλια που πέθανε σήμερα στην Αμερική, και ήταν εκείνος ο προπονητής που μας πήγε πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη Γερμανία οι βασικοί της παίχτες δεν είναι καν Γερμανοί, όχι ότι εμείς πάμε πίσω αλλά σε εμάς τουλάχιστον έχουν και μια υποτυπώδη καταγωγή οι γονείς τους, όπως δηλώνει και η φωτογραφία παρακάτω:



   Όσο αφορά τον γερμανικό τύπο έχει ξεκινήσει τις γελοιότητες και εμπλέκει την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν, δηλαδή, μερικά εξώφυλλα στις γερμανικές εφημερίδες που κοροϊδεύουν τους Έλληνες και προτείνουν πως αν η Ελλάδα κατακτήσει το τρόπαιο τότε να διαγραφεί το χρέος τους. Επίσης μία εκπομπή στην γερμανική τηλεόραση παρομοίασε τον Γιώργο Καραγκούνη με τον Ντε Νίρο λόγω μιας εκφράσεως που έκανε όταν δέχθηκε μια κίτρινη στο ματς με την Ρωσία, η οποία του στερεί την παρουσία του στα προημιτελικά.
   Τέλος τα προγνωστικά μου για τον αγώνα πιστεύω πως θα είναι ισοπαλία στο ημίχρονο και νίκη της Γερμανίας στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά, λοιπόν για τους τολμηρούς θα συνιστούσα να παίξουν το παιχνίδι Χ στο ημίχρονο και νίκη της Ελλάδας,όπως θα κάνω και εγώ. Γι αυτό ας προσευχηθούμε όλοι στην νίκη της Εθνικής μας που θα μας δώσει πολλά λεφτά.