Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έξοδος απ' το Ευρώ

 Σύμφωνα με την μελέτη του ιδρύματος της εθνικής τράπεζας η έξοδος από το ευρώ σημαίνει άμεσα:

1.Επιπλέον ύφεση 22%   
2.Ανεργία στο 34 %   
3.Υποτίμηση του νομίσματος κατά 65%   
4.Μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55%

  Μάλιστα στην έξοδο από το ευρώ, θα πληγούν περισσότερο αυτοί που την πληρώνουν πάντα, οι οικονομικά ασθενέστεροι.

  Η έλλειψη συναλλάγματος θα προκαλέσει δυσκολία σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως, καύσιμα και πρώτες ύλες. Δεν αναφέρω καν ότι όταν βγει το playstation 7, στην Ελλάδα θα έρθει το τέσσερα    και θα κάνουμε όπως οι πίθηκοι που βρήκαν μπανάνες και μάλιστα θα το αγοράζουμε με την τιμή , αναλογικά , που οι Ευρωπαίοι προμηθεύονται το 7. To σημαντικότερο, η αξιοπιστία της χώρας μας θα γίνει καπνός. Εντάξει δεν μιλάω για τους επιχειρηματίες που θα κλάνουν μέντες να επενδύσουν σε μια χώρα με ασταθή οικονομική κατάσταση, αυτό klein, αλλά το θέμα είναι ότι ο μόνος τρόπος για να δούμε ξένη τουρίστρια θα 'ναι με κιάλια από κάποιο νησί του Αιγαίου κοντά στα παράλια της μικράς Ασίας, καθώς ο τουρισμός δεν θα πέσει απλά αλλά θα κάνει bungee jumping με λυμένο σκοινί.

  Λοιπόν, όπως δείχνουν τα στοιχεία η έξοδος απ' το ευρώ είναι ένας αρκετά δύσκολος δρόμος. Δεν δέχομαι επιπόλαια τσουτσέκια(εσένα λέω μωρή xionobala) που κρύβονται πίσω απ' το ψευδώνυμο ενός blog να προτρέπουν και να ενθαρρύνουν τους αναγνώστες σε επιστροφή στο παλιό νόμισμα γιατί θα πέσει πείνα.
 Απ' την άλλη τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που πλέον είναι μικρά και εύχομαι να μικρύνουν περισσότερο, δέχτηκαν με μεγάλη ευκολία τους όρους δύο μνημονίων που είχαν τρομακτικές συνέπειες για τη χώρα με μοναδική προϋπόθεση να υπηρετήσουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους. Οι Ευρωπαίοι, απ' την μεριά τους, μπλοφάρουν συνεχώς, ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη αν δεν υπηρετήσουμε σαν ευαγγέλιο τους όρους του μνημονίου. Απαραίτητο είναι, η επόμενη κυβέρνηση, που όλα δείχνουν ότι θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, να διαπραγματευτεί (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) σκληρά για το μνημόνιο: αν χρειάζεται να υπάρχει, ποιοι όροι πρέπει να αλλάξουν και κυρίως, τι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτή η #μη$μένη η ανάπτυξη που όλο ακούμε και ποτέ δεν βλέπουμε.

   Τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί νέα κόμματα και έχουν ισχυροποιηθεί τα παλιά μικρά.
O καθένας ας ψηφίσει στις εκλογές το κόμμα που εμπιστεύεται περισσότερο να κάνει αυτήν την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και ας αναλάβει την ευθύνη του.Σίγουρα το κόμμα αυτό δεν είναι ούτε η Πασοκάρα, ούτε η Νου Δου που μας έφεραν εδώ.

Vote responsibly niggas.