Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Χρυσή Αυγή, είναι άραγε η σωστή λύση ;

   Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους να οδηγούνται στα άκρα. Φαινόμενα όπως οι φασαρίες στην Αθήνα, η εγκληματικότητα, η βία σε πολιτικά πρόσωπα, η αστυνομική βία έχουν οξυνθεί.


   Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εκφράσει την αγανάκτησή του ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, η οποία ξεκίνησε ως περιοδικό 7 χρόνια μετά το τέλος της χούντας και ιδρύθηκε ως κίνημα το 1985. Οι σχέσεις του κινήματος της Χρυσής Αυγής με τον φασισμό είναι προφανείς. Τα μέλη της χαιρετούν τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο ναζιστικά, επιτείθονται σε μετανάστες, συνεργάζονται πολλές φορές ανεπίσημα, με τις ΜΑΤ (μονάδες αποκατάστασης της τάξης) σε μεγάλες πορείες και συμμετέχουν σε επεισόδια εναντίων διαδηλωτών και αντιεξουσιαστών. Ενδιαφέρον είναι ότι τα Ματ έχουν στενή σχέση με την χούντα, αφού η ιδέα για την δημιουργία τους ανήκει στον Σπυρίδων Μαρκεζίνη, πρωθυπουργό επί δικτατορίας το 1973, μετά τα γεγονότα του πολυτεχνείου. Αξιοσημείωτο επίσης, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή πρότεινε να πάρει τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, γιος του Σπυρίδων, θέση που έχει τώρα ο Π.Πικραμένος. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αρνούνται τη σχέση τους με το φασισμό και αναφέρονται πολλές φορές στον εθνικοσοσιαλισμό ( το ίδιο έκανε κι ο Χίτλερ). Μάλιστα, δεν καταδικάζουν τις πράξεις του Χίτλερ αλλά δηλώνουν ότι θα τις κρίνει η ιστορία. Κάθε άνθρωπος, που είναι νοήμων θα μπορούσε να κρίνει όλες αυτές τις πληροφορίες και να σκεφτεί πριν ψηφίσει. Αν γινόταν αυτό δε θα είχαμε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο.    
  Οι εκλογές έρχονται και είναι στο χέρι μας αν θα στρέψουμε την οργή-αγανάκτηση που έχει ο καθένας σε τυφλή διαμαρτυρία, υποστηρίζοντας ανθρώπους που δείχνουν απ' το παρελθόν να είναι επικίνδυνοι για την χώρα και για την ανθρωπότητα ή θα σκεφτούμε λογικά και θα διαμαρτυρηθούμε με τρόπους που έχουν αντίκρισμα.
Σήμα του Χίτλερ
Σήμα της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου