Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Goldmans sachs και συναφι


Έλαβα mail απόγνωσης από φανατικούς και σκληροπυρηνικούς fan του blog μας τις προηγούμενες μέρες σχετικά με το αν υπάρχουν τριγμοί μεταξύ των Bloggers στο πειραχτήρι και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πράγματι ισχύουν από πλευρά δικιά μου κυρίως μάλλον επειδή είμαι ο αδιαμφισβήτητος σταρ του και δεν δέχομαι αμούστακα παλικαράκια να παρεμβαίνουν χωρίς να έχουν κάτι μάχιμο να παραθέσουν. Ανυπομονώ τα επόμενα άρθρα των παιδιών(ανεξαιρέτως,ναι και του δήθεν διαχειριστή) ώστε όλοι να καταλάβετε τι εννοώ.Στην σημερινή μου ανάρτηση ακολουθεί κείμενο από το Βήμα στις 26 Μαρτίου σχετικά με την πιθανότητα η όχι εξόδου από την Ε.Ε της Ελλάδας σε ένα άξονα 3ετιας έτσι όπως την έχει αποδομήσει η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street,η γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs. Επαναλαμβάνω ότι το άρθρο δεν είναι δικό μου και οποίος μιλήσει στο πειραχτήρι για πνευματικά δικαιώματα και μαλακίες να με πάρει ένα τηλέφωνο να το κανονίσουμε μέσω της παλιάς καλής οδού. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...


Ο αναλυτής Θεμιστοκλής Φιοτάκης, και ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη,Χιου Πιλ, γράφουν, σε ένα σημείωμά τους που τιτλοφορείται «Τα σφάλματα μιας ελληνικής εδόξου: Η εισαγωγή νομίσματος δεν αποτελεί εύκολη επιλογή για την Ελλάδα»....Οι Φιοτάκης και Πιλ απαριθμούν μια σειρά από λόγους για το συμπέρασμά τους αυτό:
- Οι Έλληνες δεν θα έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό το καινούργιο νόμισμα, καθώς θα το βλέπουν απλώς σαν έναν τρόπο χρηματοδότησης των χρεών από ένα αφερέγγυο κράτος.
- Οι ξένες εταιρείες και οι ξένοι επενδυτές δεν είναι πολύ πιθανό να δουν το νόμισμα αυτό ως βιώσιμο τρόπο για να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα.
- Η ζήτηση για ευρώ θα είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποτίμηση, φυγή κεφαλαίων και τραπεζικούς πανικούς.Έτσι, η λιτότητα και ένας πειθαρχημένος νομισματικός έλεγχος θα αποτελούν το μόνο τρόπο για να επιστρέψει το νόμισμα σε φερεγγυότητα. Η χώρα θα χρειαστεί έτσι ίσως περισσότερα ευρώ για να το καταφέρει, καθώς οι μέθοδοι αυτοί  θα απαιτήσουν να προσδεθεί το νέο νόμισμα στο ευρώ και να στηριχτεί σε αποθέματα ευρώ.Αυτές οι δυσκολίες είναι από τις σημαντικότερες που θα έθετε μια έξοδος της Ελλάδας για τη φερεγγυότητα της ευρωζώνης και πιθανόν να έπληττε αντίστοιχα την ελληνική οικονομία.


Όπως καταλάβατε αγαπητοί αναγνώστες η Ε.Ε φοβάται πιο πολύ από ποτέ μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με αποτέλεσμα τώρα να έχει  ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς άμυνας που έχει για να διατηρήσει το πρεστίζ της στα προβλεπόμενα επίπεδα.Θα σας μιλήσω στα επόμενα μου κείμενα για τις μελλοντικές κινήσεις της μιας και όπως είναι γνωστό διαθέτω πνευματικές και μαγικές ικανότητες. Αυτό που θα ήθελα να παραθέσω σε όλους εσάς είναι το ερώτημα κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας για την επόμενη μέρα μετά από αυτήν την απόφαση αλλά καλό θα ήταν να κοιτάμε και λίγο μακροπρόθεσμα. Ισχύει ότι θα περάσουμε δύσκολες μέρες τα πρώτα χρόνια αλλά προσβλέποντας μακριά θα καταλήξουμε σε καλύτερες εμπορικές συμφωνίες μιας και μια χώρα που δεν βρίσκεται κάτω από την ομπρελίτσα της Ε.Ε θα προσδώσει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις σε μεγάλους οργανισμούς αλλά επίσης θα έχει την δυνατότητα να επιλέγει μόνη της με ποιες χώρες θα συνάπτει συμφωνίες για αγαθά που της λείπουν όπως π.χ πετρέλαιο.Θα ακολουθήσει λεπτομερές σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε σε επόμενο επίσης άρθρο μιας και ο γλύφτης  διαχειριστής μου έχει βάλει όριο λέξεων λες και γράφουμε έκθεση γι lower.


Κλείνω παραθέτοντας το ποστ για το 34ο river party στην Καστοριά(το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) το οποίο φέτος θα φιλοξενήσει εκτός άλλων και τους thiervery corporation για τους οποίους ανυπομονώ να διαβάσω την άποψη του αρμοδίου στη μουσική στο πειραχτήρι.
Πολύ κουλ τυπάκι  αυτός ο Βασιλάκης θα ήταν τιμή μου να τον γνωρίσω.
Legalize it,


xionobala



xionobala