Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τελικός Νο 1

      Δευτέρα 21/05/2012 έγινε ο πρώτος ανεβλήθης τελικός στο μπάσκετ μεταξύ του σύνηθες τα τελευταία χρόνια ζευγαριού δηλαδή μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος τελικός είχε αναβληθεί λόγω της ρίψης μιας πέτρας στο λεωφορείο του Παναθηναϊκού και τραυματισμό 2 αθλητών του. Ο Παναθηναϊκός ήταν συνηθισμένος σε «μπρέικ» με το καλημέρα στο ΣΕΦ που του έδιναν την ευκαιρία να «κλέψει» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, όταν δεν το είχε εξ αρχής! Όλα αυτά μέχρι σήμερα! Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 84-78 τους «πράσινους» στο Φάληρο και έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Προβάδισμα πήρε και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που άγγιξε το άριστα, αφού τα απρόοπτα έλειψαν.  Έτσι οι τελικοί συνεχίζονται και σίγουρα θα δούμε 2 ακόμα τελικούς εφόσον  πρωταθλητής γίνεται εκείνη η ομάδα που θα κερδίσει 3 τελικούς. Όσο αφορά το σκορ των δεκαλέπτων είναι τα εξής: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78. Και οι πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό είναι ο Πρίντεζης με 18 πόντους και ο Βουγιούκας με 20 πόντους για τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα στο ΣΕΦ κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν ξέφυγαν από τα φίλαθλα πλαίσια και αυτό φαίνεται και από το φύλλο αγώνα που συμπληρώθηκε.
      Σε αυτό, επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό καθώς οι διαιτητές έκαναν δύο γραπτές παρατηρήσεις. Μία για καπνογόνο και μία για κροτίδες ενώ καταγράφηκαν και υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν.
     Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τιμωρία της έδρας, επιβάλλεται μετά τις πέντε έγγραφες παρατηρήσεις, τότε καταλαβαίνει ότι σχεδόν όλα κύλησαν ομαλά.